Objavljeno: 4. 10. 2023. u 14:26
Administrator

Grad Zagreb osigurava sredstva za pet vrsta stipendija kako bi se učenicima i studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju.
 
Stipendije doprinose povećanju broja osoba koje završavaju školovanje te broja visokoobrazovanoga građanstva, omogućavaju socijalnu mobilnost i dugoročno preveniraju rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.

Stipendija Grada Zagreba za izvrsnost (ustanovljena školske odnosno akademske godine 1992./1993.), Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja (ustanovljena školske odnosno akademske godine 2003./2004.), Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente s invaliditetom te Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente na temelju socioekonomskoga statusa (ustanovljena školske odnosno akademske godine 2007./2008.) te Stipendija Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine (ustanovljena školske odnosno akademske godine 2012./2013.)

Mjesečno Stipendija iznosi 360,00 eura neto za učenike i 500,00 eura neto za studente.

Za provedbu natječaja razvijen je novi sustav prijave putem aplikacije eStipendije. Kandidati i kandidatkinje aplikaciji mogu pristupiti putem online servisa za građane preko portala ePisarnica Grada Zagreba odabirom usluge e-Stipendije na sljedećoj poveznici: 
https://e-pisarnica.zagreb.hr/ePisarnica/#/.

Video koji pokazuje proces prijave kroz aplikaciju eStipendije možete pogledati na
https://youtu.be/RpTHlegCUMQ.

Više informacija dostupno je na poveznici.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic