Objavljeno: 2. 10. 2023. u 11:39
Administrator

Izv. prof. dr. sc. Zrinka Greblo Jurakić sudjelovala je na 52. tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora. Na sjednici čija je tema bila “Sport, mladi i sprječavanje različitih oblika nasilja - interes cijelog društva” održala je pozvano predavanje pod naslovom “Obilježja i posljedice različitih oblika nasilja u sportu mladih u Hrvatskoj”. U okviru predavanja profesorica Greblo Jurakić predstavila je rezultate dosadašnjih istraživanja u ovom području te predložila empirijski utemeljene smjernice kojima je cilj osigurati da se sportske aktivnosti u kojima sudjeluju djeca i adolescenti odvijaju u sigurnoj i nenasilnoj okolini.  

Pored članova Odbora za obitelj, mlade i sport na sjednici su sudjelovali predstavnici Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva vanjskih poslova, Ureda Pravobraniteljice za djecu, Ureda Pučke pravobraniteljice, Hrvatskoga olimpijskoga odbora, Nacionalnoga vijeća za sport te predstavnici akademskih institucija i sportskih saveza.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic