Objavljeno: 29. 5. 2023. u 09:40
Administrator

Članovi Odsjeka za povijest 27. i 28. 5. 2023. sudjelovali su na XIX. međunarodnom festivalu povijesti `eStoria u talijanskoj Goriziji (22. – 28. 5.). Riječ je o velikom festivalu koju već gotovo dvadeset godina privlači na desetke tisuća posjetitelje iz cijele Italije i šire u Goriziju, na slovensko-talijanskoj granici. Ovogodišnji festival bio je posvećen „Ženama“ (Donne) kroz povijest.

Suradnja Odsjeka za povijest i udruženja `eStoria započela je u siječnju ove godine, te su ovogodišnje izaslanstvo činili izv. prof. dr. sc. Mladen Tomorad, izv. prof. dr. sc. Vlatka Vukelić i doc. dr. sc. Eva Katarina Glazer koji su tijekom subote i nedjelje održali tri jednosatna predavanja. Dvodnevno sudjelovanje započela je Eva Katarina Glazer u subotu 27. 5. izlaganjem o ulozi žena u neolitiku na prostoru južnog Levanta. Nekoliko sati kasnije Vlatka Vukelić održala je predavanje o ulozi žene u starom Rimu. U nedjelju Mladen Tomorad održao je izlaganje o ulozi žena na području starog Egipta.

Sva predavanja bila su izuzetno dobro posjećena i popraćena zanimljivim diskusijama. Članovi izaslanstva oduševljeni su organizacijom festivala te se nadaju da će se suradnja Odsjeka za povijest i udruženja `eStoria nastaviti i u budućnosti.
 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic