Objavljeno: 18. 5. 2023. u 12:10
Administrator
Otvorena Kampusijada 2023. – Od...

Zagreb, 18. svibnja – Ni vremenske neprilike nisu spriječile otvaranje ovogodišnje Kampusijade, najvećeg studentsko-sportskog natjecanja. Uz svečani program, ,,Kampusijada 2023.'' otvorena je ovoga četvrtka prigodnim govorima predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, Fakulteta hrvatskih studija, Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti i Studentskog centra u Zagrebu.

U 11 sati započeli su prvi sportski turniri u odbojci i graničaru, a potom i natjecanja u stolnom nogometu i stolnom tenisu, kartaški turniri te uvijek popularni Beerpong. Za zabavni program Kampusijade pobrinut će se studentski bend Desna noga jednoroga, a pozornicu će zatim preuzeti zagrebački duo Iggy Biznis i Džoni Paranoja, poznati pod nazivom 2 kitice. Zbog vremenskih nepogoda prethodnoga dana, dio aktivnosti preraspoređen je na četvrtak i petak, no to nije spriječilo mnoge da posjete Kampusijadu i uživaju u programu.

Sportske aktivnosti nastavljaju se u petak kada se održavaju turniri u nogometu i košarci te kviz znanja u organizaciji Kvizilijade. Nakon sportskih aktivnosti i zabavnog programa tijekom dana, svojevrsno zatvaranje ovogodišnje Kampusijade obilježit će afterparty u  klubu Boogaloo.

Najbolje natjecatelje očekuju vrijedne nagrade sponzora Kampusijade: HADO, Padel.hr, FoanSaky putovanja, Amazinga, Muzej Iluzija, ClueGo Escape Room, Decathlon uz potporu Zaklade Petrin korak, Elipsa s.z. te AS usluge.

Kampusijada se održava u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i njihovih studentskih zborova u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu i Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu. Prošlogodišnja Kampusijada vraćena je nakon petogodišnje pauze te je ostvarila značajan uspjeh – gotovo 550 natjecatelja te više od 1200 posjetitelja. Za pripremu i realizaciju događaja pobrinuli su se vrijedni studenti volonteri te Organizacijski odbor Kampusijade u sastavu studenata tri fakulteta Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic