Objavljeno: 28. 3. 2023. u 07:57
Administrator

Naslovna doc. dr. sc. Tanja Baran, profesorica iz kolegija Teorije i sustavi radijskoga komuniciranja te kolegija Retorika na studiju Komunikologije našega fakulteta, osvojila je Večernjakovu ružu u kategoriji Radijska emisija godine.
Ta najprestižnija medijska nagrada u Hrvatskoj održana je u osam kategorija u petak 24. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu, nakon dvomjesečne kampanje u kojoj su svojim glasovima o nagrađenima odlučili čitatelji, slušatelji i gledatelji.

Profesorica Baran nagradu je dobila za svoju autorsku emisiju "Purgeraj" Radio Sljemena HRT-a koja se emitira tri godine utorkom u 15.30 sati, a ugošćuje javne ljude  koji su rođeni u Zagrebu ili su u Zagreb došli prije dosta vremena. S njima na zabavan način raspravlja o purgerima i dotepencima, o zagrebačkim ljepotama i perspektivama, razgovara o zagrebačkom kajkavskom govoru, a i neizostavno svoje goste pita: Znate li kaj je to kušlec? Profesorica Baran glavna je urednica Radio Sljemena sedam godina, upravo priprema 70. rođendan toga radija, a na našem fakultetu tijekom cijele akademske godine predaje četvrtkom popodne.

Čestitke profesorici Baran! Ponosni smo što je dobitnica Večernjakove ruže stalna suradnica našega fakulteta! 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic