Objavljeno: 20. 3. 2023. u 10:47
Administrator

Studenti Fakulteta hrvatskih studija u sklopu kolegija Sociologija religije i Religijske sastavnice hrvatskoga identiteta posjetili su 15. ožujka 2023. Islamski centar Zagreb u pratnji prof. dr. sc. Stipana Tadića i dr. sc. Petra Bilobrka.

Studente je srdačno dočekao efendija Mersad Kreštić, zamjenik glavnog imama u Zagrebu, i održao predavanje o islamu, osnovnim pojmovima islama, dodirnim točkama između kršćanstva i islama kao i o samoj povijesti islama.

Ovakav vid praktične nastave izuzetno je koristan za studente u kontekstu dobivanja znanja od konkretnih pripadnika religija koje teorijski proučavaju na redovnoj nastavi. Osim čuti zanimljivo predavanje uz postavljanje znatiželjnih pitanja, studenti su imali priliku razgledati džamiju, knjižnicu, dvoranu za sastanke, a naposljetku i uživati u bosanskoj kavi i baklavi. Ovo neprocjenjivo iskustvo pružit će studentima širu perspektivu i jasniju sliku religije koja ima tek manje od 2% ukupnog broja stanovništva.

 Dora Frajt

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic