Objavljeno: 1. 2. 2023. u 15:19
Administrator

Od 27. prosinca 2022. do 4. siječnja 2023. odvijalo se Svjetsko sveučilišno debatno prvenstvo u Madridu. U konkureciji  260 sveučilišnih timova iz cijeloga svijeta našlo se 5 ekipa koje su predstavljale Sveučilište u Zagrebu. Jedna od njih sastojala se od studenta na Fakultetu hrvatskih studija, Mislava Mikote te Petra Žnidra, studenta Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Nakon 9 preliminarnih debata, Mislav i Petar su izborili polufinale u kategoriji ekipa kojima je engelski drugi jezik. Prošli su i u finale te kategorije zajedno s dvije ekipe sa Sveučilišta u Gani te jednom ekipom sa Sveučilišta u Beču. Na kraju pobjedu u ovoj kategoriji odnjela je ekipa sa Sveučilišta u Beču.

Individualno, Mislav je završio kao 5. najbolji govornik u kategoriji govornika kojima je engelski strani jezik.

Vrijedno je spomenuti i ostale zagrebačke ekipe od kojih su dvije završile u finalu za ekipe kojima je engleski strani jezik, a jedna od njih ga je i osvojila te ekipu koja se plasirala u otvorenu kategoriju, ali nažalost ispala u osmini finala.

U otvorenom finalu našle su se 4 ekipe: ekipa sa Sveučilišta u Sofiji, ekipa sa Sveučilišta Ateneo de Manila, ekipa sa Sveučilišta u Tel-Avivu i ekipa sa Sveučilišta Princeton. Pobjedu je odnjela ekipa iz Filipina, sa Sveučilišta Ateneo de Manila.

Kvalitatvno naspram kvantitativnoga novinarstva, uvođenje zajedničke valute u zemlje Južne Amerike, objektivna interpretacija umjetnosti naspram subjektivne, politika u novonastalim demokracijama samo su neke od tema o kojima se debatiralo.

Mislav je i kratko izjavio: „Htio bih primarno zahvaliti fakultetu bez čije podrške ne bih mogao biti u mogućnosti uopće prisustvovati na ovom turniru, svom kolegi Petru na našem zajedničkom uspjehu te mentoru Tinu Puljiću koji nas je pripremao za turnir.“

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic