Objavljeno: 1. 3. 2022. u 15:22
Administrator

Dana 28. veljače 2022. godine na Fakultetu hrvatskih studija u dvorani Vukovar prof. dr. sc. Stjepan Ćosić održao je uvodno predavanje iz izbornoga kolegija „Povijest albanskoga naroda“.
Time je prvi put u povijesti Sveučilišta u Zagrebu upravo na Fakultetu hrvatskih studija počelo izvođenje kolegija čiji je sadržaj posvećen proučavanju akademskih tema vezanih uz albansku povijest, kulturu i nacionalni identitet.
Uvođenjem toga kolegija postavlja se osnova za daljnji razvoj i popularizaciju albanoloških tema na ostalim visokim učilištima u Hrvatskoj.

Na početku predavanja studentima su se obratili veleposlanik Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj dr. sc. Martin Berishaj i zastupnica albanske etničke manjine u Hrvatskom saboru Ermina Lekaj Prljaskaj.
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic