Objavljeno: 10. 1. 2022. u 21:11
Administrator

Udruga „Knezovi Krčki Frankopani" iz Grada Krka kao stalni suradnik Fakulteta hrvatskih studija pri organizaciji Ljetne škole hrvatskoga jezika i kulture koja se odvija na otoku Krku, izražava podršku Fakultetu hrvatskih studija u nastojanju zadržavanja zgrada 59, 60 i 61 na kampusu Borongaj.

Dajemo potporu upravi Fakulteta u svim nastojanjima da zgrade 59, 60 i 61 na kampusu Borongaj spasi od rušenja te da ih se, u dijelu u kojem su oduzete Fakultetu, vrati i stavi u funkciju obrazovnoga procesa.

Predavaonice u jednoj od zgrada nose imena hrvatskih otoka, pa tako i otoka Krka. Otok Krk kolijevka je hrvatske kulture, važno mjesto hrvatske povijesti s kojega je nama svima draga Bašćanska ploča, pa zaslužuje imati svoju dvoranu, kao i drugi naši važni otoci. Uklanjane dvorana koje u sebi odgajaju nove naraštaje, a svojim imenima ukazuju na prošlost i poučavaju o njoj, udarac je na baštinu i kulturu te jako loša poruka.

U Krku, 10. siječnja 2022.

Petar Kopanica, predsjednik Udruge

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic