Objavljeno: 24. 9. 2021. u 19:08
Josip Papak

Rektor je na prijedlog Povjerenstva za Rektorovu nagradu, koje je pregledalo studentske radove dostavljene od strane sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, nagradio ukupno 186 radova u pet kategorija: 126 radova u a) kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), 19 u b) kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), 8 u d) kategoriji za "veliki" timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 7 u e) kategoriji za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i 26 u f) kategoriji za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Među dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2020./2021. nalazi se 15 studenata Fakulteta hrvatskih studija:

(a) Nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva
autora) 

Tea Karla Coronelli za rad "Odnos religioznosti i stavova o prizivu savjesti kod studenata medicine u Republici Hrvatskoj" mentora izv. prof. dr. sc. Ivana Balabanića i dr. sc. Erika Brezovca.

(f) Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici

Društvene znanosti 

Ida Dukić, Daniel Milošević, Anamarija Karin, Tonia Brekalo, Ivan Radišić i Matea Horvat za "Ciklus predavanja popularizacije znanosti: Psiho-logo-pop".

Interdisciplinarna područja znanosti

Bruno Bogović, Matija Čeh, Katarina Dogan, Korina Grbeša, Monika Jerković, Tomislav Marčeta, Petar Šarić, Ana Tušek za "Projekt Razgovori ugodni".

 

Izložba postera nagrađenih radova održat će se virtualno, a informacija o dodjeli Rektorove nagrade bit će naknadno objavljena. 

Iskrene čestitke dobitnicima!

doc. dr. sc. Dario Vučenović

prodekan za nastavu i studente

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic