O nama

Preddiplomski studij latinskog jezika i Diplomski studij hrvatskog latiniteta osnovani su 2006. godine kao odgovor na potrebu za stručnjacima koji bi se bavili bogatom, ali nedovoljno istraženom hrvatskom latinističkom baštinom. Trogodišnji preddiplomski studij pokriva područje klasičnog latiniteta, stvarajući kroz nastavu gramatike i književnosti osnovu za nastavak studija. Diplomski studij obuhvaća svjetski i hrvatski srednjovjekovni i novovjekovni latinitet. Velika se pažnja posvećuje temeljitom ovladavanju jezikom i dubinskoj interpretaciji književnog teksta. Izborni predmeti, većinom usko vezani za struku, omogućuju studentima da usmjere svoje interese u njima najzanimljivija područja. Osim za znanstveni i stručni rad, po završetku diplomskog studija nastavničkog smjera studenti su osposobljeni za predavanje latinskog jezika u školama.

o. d. pročelnik Odsjeka hrvatskoga latiniteta: izv. prof. dr. sc. Marko Jerković

 

 

Popis lektire

Ovdje se nalazi popis lektire za sve godine i predmete na Preddiplomskom studiju latinskog jezika i Diplomskom studiju hrvatskog latiniteta: [X].

Zadnja promjena: 18. prosinca 2019.


Objavljeno: 7. 4. 2022. u 13:51
Administrator

U sklopu Delphi Economic Forum VII, u petak, 8. travnja 2022., u predvečernjim satima, u Delfima će se održati prvi Delphi Classics Forum. Radi se o inicijativi kojoj je cilj klasičnofilološku struku učiniti vidljivijom javnosti, a posebno onima koji imaju glavnu riječ u suvremenom svijetu, tako što će ukazati na relevantnost i aktualnost antičke baštine. Događaj će se sastojati od dva panela -- jedan na starogrčkome, drugi na latinskome -- a sva će predavanja biti popraćena usporednim engleskim prijevodom. Među latinistima će sudjelovati nastavnik Fakulteta hrvatskih studija Šime Demo.

Za praćenje preko interneta potrebno je registrirati se ovdje:

https://www.languagecert.org/en/delphi-classics

Napomena: Na stranici za registraciju naznačeno je Istočnoeuropsko vrijeme, koje je u upotrebi u Grčkoj.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic