O nama

Preddiplomski studij latinskog jezika i Diplomski studij hrvatskog latiniteta osnovani su 2006. godine kao odgovor na potrebu za stručnjacima koji bi se bavili bogatom, ali nedovoljno istraženom hrvatskom latinističkom baštinom. Trogodišnji preddiplomski studij pokriva područje klasičnog latiniteta, stvarajući kroz nastavu gramatike i književnosti osnovu za nastavak studija. Diplomski studij obuhvaća svjetski i hrvatski srednjovjekovni i novovjekovni latinitet. Velika se pažnja posvećuje temeljitom ovladavanju jezikom i dubinskoj interpretaciji književnog teksta. Izborni predmeti, većinom usko vezani za struku, omogućuju studentima da usmjere svoje interese u njima najzanimljivija područja. Osim za znanstveni i stručni rad, po završetku diplomskog studija nastavničkog smjera studenti su osposobljeni za predavanje latinskog jezika u školama.

o. d. pročelnik Odsjeka hrvatskoga latiniteta: izv. prof. dr. sc. Marko Jerković

 

 

Popis lektire

Ovdje se nalazi popis lektire za sve godine i predmete na Preddiplomskom studiju latinskog jezika i Diplomskom studiju hrvatskog latiniteta: [X].

Zadnja promjena: 18. prosinca 2019.


Objavljeno: 10. 12. 2016. u 22:57
Uređeno: 10. 12. 2016. u 23:01
Tamara Tvrtković

Petak i subota, 9. i 10. prosinca bili su vrlo živahni na Odjelu za hrvatski latinitet. Pročitajte i pogledajte što se događalo,

U petak, 09. prosinca na Odjelu za hrvatski latinitet gostovali su kolege klasični filolozi s Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pred prepunom dvoranom doc. dr. sc. Orsat Ligorio održao je predavanje na temu Iz istorije balkanskog latiniteta : neka pitanja iz istorijske fonetike, a izv. prof. dr. sc. Vojin Nedeljković predavanje na temu Addenda lexicis  Latinis: odakle i dokle? 

 

U subotu, 10. prosinca na Hrvatskim studijima u dvorani "Zagreb" u organizaciji našeg Odjela, održan je županijski aktiv za nastavnike klasičnih jezika u osnovnim školama, klasičnim i općim gimnazijama i strukovnim školama. Predavanja i radionice za nastavnike održale su Zdravka Martinić-Jerčić, lektorica, doc. dr. sc. Maja Matasović i izv. prof. dr. sc. Tamara Tvrtković.

 

Posebno zahvaljujemo studentima Ivoni Canjugi, Tomislavi Kopić, Marku Lončaru, Valentini Siroglavić i Nikolini Šimunić na velikoj pomoći!

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic