Objavljeno: 10. 3. 2020. u 14:20
Administrator


Potpredsjednica Vladina Savjeta za Hrvate izvan Hrvatske u posjetu Fakultetu

9. ožujka 2020. Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu posjetila je gospođa Ruža Studer Babić iz Švicarske. Primio ju je dekan prof. dr. sc. Pavo Barišić sa suradnicima.

Gospođa Studer Babić potpredsjednica je Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao pripadnica hrvatskoga iseljeništva iz europskih zemalja. Vrlo je angažirana u raznim vidovima života hrvatske zajednice u Švicarskoj i u povezivanju iseljenika s Domovinom. Pokretačica je i glavna urednica portala Moja Domovina i suosnivačica je udruge IPU – Iseljenici, povratnici i useljenici.

Domaćini su gošći izložili osnovne informacije o Fakultetu i strateške ciljeve vezane uz suradnju s hrvatskim iseljeništvom. Gospođa Studer Babić pozdravila je visokoučilišni, znanstveni i akademski interes Fakulteta hrvatskih studija, složivši se s potrebom uspostave snažnijih veza s hrvatskim iseljenicima. Također, dogovoren je niz načina kako mlade Hrvatice i Hrvate u inozemstvu obavijestiti o mogućnostima studiranja na Fakultetu hrvatskih studija te im pomoći pri procesu upisa i studiranja.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS