Objavljeno: 9. 3. 2020. u 10:05
Lidija Bogović

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Požegi prof. dr. sc. Sanja Vulić održala je predavanje Sveci u ožujku u frazemima i poslovicama. Predavanje je održano u Gradskom muzeju Požega u sklopu Dana Matice hrvatske u Požegi te povodom skorašnjega spomendana sv. Grgura Velikoga, koji je ujedno i Dan Grada Požege jer su upravo na taj dan  godine 1689. Požežani oslobodili svoj grad od Osmanlija pod vodstvom fra Luke Ibrišimovića.

Zato je predavanje postalo i sastavnim dijelom programa obilježavanja toga za Požežane važnoga dana. Prije predavanja profesoricu je pozdravila Ljiljana Marić, predsjednica požeškoga ogranka Matice hrvatske. Gđa Marić ukratko je nazočnima predstavila znanstvenu i nastavnu djelatnost profesorice Vulić te zahvalila ravnateljici Gradskoga muzeja Požega Mireli Pevličić Hein na pomoći pri organizaciji predavanja i na ustupljenoj dvorani. Nazočni su predavanje pratili s velikim zanimanjem. O održanom predavanju izvijestio je Hrvatski katolički radio i Glas Slavonije.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS