Šifra: |
188083 |
ECTS: | 2.0 |
Nositelji: |
prof. dr. sc.
Ksenija Marković |
Izvođači: |
izv. prof. dr. sc.
Marina Krpan
- Seminar |
Prijava ispita: | Studomat |
Engleski jezik:
1,0,0 |
Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku. |
Opterećenje: | |||||||
|
|||||||
Opis predmeta: | |||||||
Upoznavanje studenta s gastronomijom i enologijom kao elementima baštine i identiteta, ukazujući na regionalnu raznolikost i posebnost uslijed različitih kulturoloških utjecaja te utjecaja zemljopisnog položaja, kao i klimatskih i gospodarskih uvjeta. U okviru predmeta studente će se osposobiti za razlikovanje osnovnih sastojaka hrane te senzorskih karakteristika hrane i prehrambenih proizvoda, prepoznavanje različitih vrsta prehrane na području RH te njihovog utjecaja na zdravlje, razumijevanje značaja zaštite autohtonih prehrambenih proizvoda koji imaju posebne značajke, te očuvanja principa mediteranske prehrane kao nematerijalne kulturne baštine. |
|||||||
Ishodi učenja: | |||||||
|
|||||||
Literatura: | |||||||
|
1. semestar |
KRO (16533); Izborni kolegiji na dvopredmetnom studiju kroatologije - Redovni studij - Kroatologija |
2. semestar Ne predaje se |
KRO (16533); Izborni kolegiji na dvopredmetnom studiju kroatologije - Redovni studij - Kroatologija |
3. semestar |
FIL (17084) : Izborni TZP - Redovni studij - Filozofija i kultura |
4. semestar Ne predaje se |
FIL (17084) : Izborni TZP - Redovni studij - Filozofija i kultura |
5. semestar |
KRO (16533); Izborni kolegiji na dvopredmetnom studiju kroatologije - Redovni studij - Kroatologija |
6. semestar Ne predaje se |
KRO (16533); Izborni kolegiji na dvopredmetnom studiju kroatologije - Redovni studij - Kroatologija |