Uvod u metode društvenih istraživanja 1
Šifra: 37764
ECTS: 5.0
Nositelji:
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,0

U dogovoru sa studentima upisanim na predmetu, nastavnik će osigurati što veći broj elemenata nastave na engleskom jeziku, odnosno istovremeno i na engleskom i na hrvatskom za mješovite grupe (dvojezični nastavni materijali i dvojezični ispiti). Razina 2 također uključuje dodatni individualni rad sa stranim studentima (slično kao i razina 1) za nastavne elemente koji se drže na hrvatskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija jest objasniti studentima osnovna paradigmatska i teorijska polazišta metoda istraživanja u društvenim znanostima, obučiti ih u osnovnim postavkama kvalitativnih i kvantitativnih metodoloških pristupa do stupnja međusobne komparacije, naučiti ih razumjeti pojedinosti i napraviti kritički osvrt na znanstvene radove različitih metodoloških pristupa, naučiti ih koristiti teoriju i prethodna istraživanja kao polazište vlastitog znanstvenog rada. Tijekom kolegija studenti će naučiti postaviti cilj, svrhu i osnovna istraživačka pitanja te razviti hipoteze u kvantitativnom istraživanju. Proučit će etičke standarde društvenih istraživanja, izraditi informirani pristanak te prijavu etičkom povjerenstvu. Naučit će samostalno napisati idejni nacrt istraživanja.
Ishodi učenja:
Literatura:
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 20. 1. 2024. u 19:48
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

s predrokom iz ispita Uvod u metode društvenih istraživanja započeti ćemo u 10:30 (22.1.). 

Pozdrav,

Ivan Balabanić 

Objavljeno: 11. 1. 2024. u 20:03
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

sada bi trebali moći napraviti upload idejnih nacrta na Google drive. Molim Vas da pokušate ponovno. hvala!

Ovo je poveznica: https://drive.google.com/drive/folders/1twWP06bMBLwuVkmC7ksUetx8Q0Jb7IKQ?usp=drive_link

Pozdrav,

Ivan Balabanić

Objavljeno: 8. 1. 2024. u 08:17
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

šaljem poveznicu za folder u koji možete podizati završne verzije idejnih nacrta, koji su preduvjet za izlazak na usmeni ispit iz predmeta Uvod u metode društvenih istraživanja 1. 

https://drive.google.com/drive/folders/1twWP06bMBLwuVkmC7ksUetx8Q0Jb7IKQ?usp=drive_link

Pozdrav,

Ivan Balabanić 

Objavljeno: 10. 12. 2023. u 18:28
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

zbog bolesti nastavnika sutra nećemo imati predavanje iz predmeta Uvoda u metode društvenih istržaivanja 1.Izvjestim o terminu nadoknade. 

Pozdrav,

Ivan Balabanić 

Objavljeno: 6. 11. 2023. u 11:46
Ivan Balabanić

Poštovane kolegice i kolege,

dugujem ispriku za danas. Imao sam male avanture u prometu. Uglavnom, ispričavam se! Sljedeći ponedjeljka nastavljamo s planom rada. Zamolio bih grupe (8, 12 i 14) da pošalju materijale za vježbe. 

Isprika i vidimo se sljedeći ponedjeljak u 9:35

Pozdrav,

Ivan Balabanić 

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic