Objavljeno: 2. 6. 2021. u 09:05
Administrator

Prof. dr. sc. Sanja Vulić dobila je Nagradu Grada Zagreba kao suradnica na projektu Povijest hrvatskoga jezika od srednjega vijeka do 21. stoljeća. Riječ je o projektu od iznimne važnosti za potvrđivanje kontinuiteta i samosvojnosti hrvatskoga jezika od srednjovjekovlja do danas. U okviru projekta u nakladi Croatica objavljeno je šest knjiga u razdoblju od 2009. do 2019., a među autorima su akademici HAZU te profesori i docenti s različitih hrvatskih sveučilišta, također znanstvenici iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Nagrađeni su svi suradnici na projektu. Prof. Vulić je autorica pet poglavlja u tim knjigama, što je ukupno 295 stranica.

Nagrada Grada Zagreba

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS