Objavljeno: 25. 9. 2020. u 15:43
Administrator

 

Suradnja s američkim Veleposlanstvom


Povodom uspješno aplicirane potpore 23. rujna 2020. održan je sastanak predstavnika Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu s predstavnicima Fakulteta hrvatskih studija. U ime Veleposlanstva sudjelovali su Nikolina Paić i  Mislav Sučec, suradnici iz Ureda za odnose s javnošću. Goste su na Fakultetu primili dekan prof. dr. sc. Pavo Barišić, prodekan za znanost izv. prof. dr. sc. Ivo Džinić, voditeljica Odjela za program Hrvatsko iseljeništvo dr. sc. Katica Jurčević, više stručne savjetnice dr. sc. Silvana Nicol Škaro, dr. sc. Maria Florencia Luchetti te inicijatorica sastanka i voditeljica projekta dr. sc. Natasha Kathleen Ružić. 

Sastanak je bio posvećen početku provedbe projekta E-tandem projekt kritičkog razmišljanja: međuškolske aktivnosti usmjerene razvoju vještina kritičkog razmišljanja za učenike engleskog kao prvog ili drugog jezika (E-tandem Critical Thinking Project: Using e-tandem inter-scool activities to develop critical thinking skills in primary school learners of English as a first and second language). Cilj projekta je razvoj kritičkoga mišljenja i karakternih osobina u studenata i učenika s obzirom na narativ koji rabe u komunikaciji. Projekt financira Veleposlanstvo SAD-a, predviđeno trajanje projekta je sedam mjeseci, a u tome će razdoblju svaki međuškolski tandem dobiti mogućnost za specifične aktivnosti u trajanju od 6 do 8 tjedana. 

Dekan Barišić izrazio je spremnost i želju za daljnjom suradnjom  s Veleposlanstvom. Prisutni su iskazali da je ovo nastavak uspješne i kvalitetne povezanosti dviju institucija. Nikolina Paić ponudila je više mogućnosti pristupanju različitim projekatima i budućoj organizaciji zajedničkih tribina. Voditeljica projekta dr. sc. Kathleen Ružić zahvalila je istodobno na potpori matičnoj instituciji i Veleposlanstvu na tome što su  prepoznali potencijal i kvalitetu nastaloga projekta, kao i svim suradnicima na projektu. 

Nakon sastanka ispred Fakulteta napravljena je prigodna fotografija s članovima projektnoga tima, domaćinima i predstavnicima Veleposlanstva. 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS