Objavljeno: 14. 9. 2020. u 14:45
Administrator

tečaj korejskog jezika i kulture

Tečaj korejske kulture i jezika počeo je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. u Kampusu Borongaj na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Prijavilo se 96 polaznika, što je izvan svih očekivanja, a oni će sljedećih 16 tjedana besplatno pohađati nastavu četiri sata tjedno. Upisna kvota popunjena je u rekordnom roku za samo pet dana. Najveće zanimanje pokazali su studenti, njih 79 pohađa tečaj. Najviše ih je s Filozofskoga, Pravnoga, Medicinskoga, Fakulteta političkih znanosti i Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Tečaj je upisalo 13 osoba koje su u radnom odnosu i četiri srednjoškolca.

Program organizira Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem Chung-Ang u Seoulu i Zakladom Instituta kralja Sejonga iz Seoula. Tečaj vodi lektorica EunGyeong Kim iz Seoula, a administrativnu potporu osigurava Lina Seonghyun Kwon, studentica diplomskoga studija kroatologije.

Dekan Fakulteta hrvatskih studija prof. dr. sc. Pavo Barišić zaželio je dobrodošlicu lektorici EunGyeong Kim i polaznicima tečaja.

Izrazio je zadovoljstvo što je Republika Hrvatska dobila prvi Institut kralja Sejonga i time postala članica velike međunarodne mreže. Zaklada Instituta kralja Sejonga otvorila je svoje institute u 76 zemalja svijeta, od čega u 26 europskih zemalja. U ovogodišnjem natječaju prijavilo se više od 120 sveučilišta i ustanova diljem svijeta za osnivanje Instituta kralja Sedžonga. No odabrano je samo 34, a među njima je zagrebački Institut kralja Sedžonga. To je velika čast za Fakultet hrvatskih studija. Dekan je rekao da će se korejska kultura i jezik učiti najmanje tri godine, a ako interes i dalje bude velik nastavit će se i ubuduće.

Prvi tečaj traje do 28. prosinca 2020., a odvijat će se u tri skupine po četiri školska sata tjedno: ponedjeljkom i srijedom od 10.30 do 12.00, utorkom i četvrtkom od 17.00 do 18.30 i srijedom i petkom 17.00 do 18.30. Po završetku tečaja polaznici će dobiti potvrdu Instituta kralja Sejonga, koja omogućava dobivanje studentskih i radnih viza u Južnoj Koreji.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS