Objavljeno: 30. 7. 2020. u 15:20
Josip Papak

Završen je ljetni upisni rok u prvu godinu preddiplomskih i integriranoga studija na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

U ljetnom se upisnom roku u I. godinu studija upisalo 285 studenata (prošle smo godine u ljetnom upisnom roku upisali  242, a na oba roka ukupno 280 studenata). Temeljna kvota za maturante (291) popunjena je 92,4 % (upisano 269 maturanata). U kvoti onih koji su završili srednju školu prije 2010. upisano je 7 studenata (popunjenost 73,6 %).

U kvoti za Hrvate izvan RH upisana su 3 studenta, najviše od svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Za jesenski upisni rok ostalo je mjesta za upis na: 

  • jednopredmetnim studijima: sociologije (3), kroatologije (1) i povijesti (1),
  • dvopredmetnim studijima: demografije i hrvatskoga iseljeništva (15), kroatologije (11), filozofije i kulture (8), povijesti (5) i sociologije (1).

Ostalo je mjesta i u kvotama Hrvata izvan Hrvatske, stranaca i onih koji su maturirali prije godine 2010.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS