Objavljeno: 15. 6. 2020. u 13:37
Lidija Bogović

Prof. dr. sc. Sanja Vulić bila je gošća u emisiji Plavi razgovori koju na Hrvatskom radiju Dubrovnik uređuje i vodi dr. sc. Jelena Obradović Mojaš.

Emisija je osmišljena kao pedesetominutni razgovor s gostom. Profesorica je s voditeljicom razgovarala o svojoj nastavi i studentima na Fakultetu hrvatskih studija, o potrebi za temeljito obrazovanim humanističkim intelektualcima u suvremenom društvu, o toponimima kao vrsti jezičnih spomenika, o važnosti povratka izvornim tekstovima u filološkim istraživanjima, o dijalektološkim istraživanjima Dubrovčanina Milana Rešetara, posebice onima koja se odnose na zapadnu štokavštinu i na odnose među narječjima te o promjenama u dubrovačkom govoru u posljednjih stotinjak godina. Upozorila je da se suvremeno dijalektološko nazivlje, koje se oslanja na upitno-odnosne zamjenice, rabi tek od sredine 19. stoljeća.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS