Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
Objavljeno: 2. 5. 2020. u 19:01
Administrator


Micaela u Hrvatskoj

Micaela Jijena Sanchez (21) sretna je studentica prve godine psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studij je upisala u ljeto 2019. u kvoti Hrvata izvan Republike Hrvatske. Drugdje su joj za upis na fakultet pravili poteškoće.

Pripadnica je četvrtoga naraštaja Hrvata u Argentini, čiji su predci iselili iz Hvara. Uselila je u Hrvatsku i tek u njoj naučila hrvatski, i to izvrsno. A počela ga je učiti uz pjesmu Svetica Tonija Cetinskog. Ljeti zarađuje kao turistički vodič. Dobro se udomaćila u Zagrebu. Zbog njezina oduševljenja Hrvatskom i hrvatskom kulturom u Domovinu predaka za njom je doselio i njezin otac.


„Sreća može biti jako blizu, u svakodnevnom životu“, smatra Micaela, a mladim Hrvatima, koji su odselili u inozemstvo, poručuje neka se ne brinu što će drugi misliti, jer svatko ima svoj put; neka vole Hrvatsku, i neka se ne srame vratiti u nju.


Micaelin 15-minutni nastup u emisiji Dobro jutro Hrvatska na Prvom programu Hrvatske televizije u četvrtak 30. travnja 2020. može se pogledati ovdje.


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS