Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
Objavljeno: 16. 3. 2020. u 12:03
Administrator

U Multimedijalnoj dvorani Novoga kampusa Sveučilišta u Zadru u četvrtak, 12. ožujka 2020. održano je predstavljanje novoga izdanja knjige Nad jabukama vile Hrvatice, čiji je autor prof. dr. sc. Tihomil Maštrović, profesor Fakulteta hrvatskih studija. Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Josip Lisac, prof. dr. sc. Robert Bacalja, recenzent, i sam autor.

U knjizi su zastupljeni radovi profesora Maštrovića koje je prethodno objavljivao u raznim zbornicima, znanstvenim i književnim časopisima, te ih prikupio kako bi na temelju prikazanih rezultata istraživanja predočio pregled pojedinih tema hrvatske književne i kazališne baštine, u vremenskom rasponu od hrvatskog narodnog preporoda do suvremenoga književnog stvaralaštva, revidirajući pritom neke dosadašnje književnohistoriografske zablude i otkrivajući nedovoljno poznate činjenice hrvatske kulturne povijesti.

Zadar

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS