O djelatniku
doc. dr. sc. Jelena Jurišić
Zvanje:docent
Lokacija: 117
Konzultacije:

 

Utorkom, od 11,45 do 12,45 sati,
     uz obvezni prethodni dogovor e-poštom.

Telefon:245 7644
Telefon kućni:7644
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KOMUNIKOLOGIJU

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Rođena je 1972. u Splitu.
Doktorirala je na Moskovskom državnom sveučilištu imena M.V. Lomonosova u području filologije, specijalnost novinarstvo. Od jeseni 1998., najprije kao vanjski suradnik, a kasnije kao zaposlenik, predaje na Studiju novinarstva, od 2005. Odjelu za komunikologiju, na Hrvatskim studijima, Sveučilišta u Zagrebu. Predaje predmete o novinarstvu, tisku, povijesti komunikologije, medijskim teorijama, konvergenciji medija, političkoj komunikaciji medijima i geopolitici.
Započela je novinarsku karijeru u jesen 1993. kao dopisnik Slobodne Dalmacije iz Moskve, što je bila idućih pet godina. Nakon povratka u Zagreb pisala je za više dnevnih novina te časopisa. Posljednjih je godina povremeni vanjsko-politički komentator, posebno za Rusiju i područje bivšeg SSSR-a za različite radijske i televizijske emisije.
Sudjelovala je u više domaćih istraživačkih projekata i dvije akcije europske istraživačke mreže COST. Trenutni su joj istraživački interesi suvremeno novinarstvo, prikriveno oglašavanje te korištenje društvenih medija u novinarstvu.Autorica je 20-ak znanstvenih radova.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS