O vanjskom suradniku
Jelena Gazivoda, mag. croat. i mag.comm.
Zvanje:povjera predavanja
Funkcija:mag. croat., mag. comm
Konzultacije:

Prema dogovoru.

E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: http://unizg.academia.edu/JelenaGazivoda
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

prijediplomski

Životopis

Jelena Gazivoda rođena je 1985. u Koprivnici. Završila je diplomski studij kroatologije (znanstveni smjer, 2011. godine) i diplomski studij komunikologije (smjer odnosi s javnošću, 2012) na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Polaznica je poslijediplomskog doktorskog studija kroatologije pod mentorstvom prof. dr. sc. Sanje Vulić. Zaposlena je u Matici hrvatskoj gdje vodi odnose s javnošću, a bila je izvršna urednica književnog lista za umjetnost, kulturu i znanost Vijenac (2019-2022), tajnica je Komunikološke škole Matice hrvatske i koordinirala je ESF projekt Uključiva kultura – potpora socijalnoj inkluziji kroz kulturu putem Vijenca.

Na Fakultetu hrvatskih studija vanjska je suradnica na projektu „Suradnja s hrvatskim autohtonim zajednicama u dijaspori“, na kolegijima Institucije hrvatskoga naroda, društva i države (Odsjek za kroatologiju) i Odnosi s medijima; Oblici novinarske komunikacije (Odsjek za komunikologiju). Članica je Vijeća Odsjeka za kroatologiju iz redova vanjskih suradnika.

Iskustvo u europskim institucijama i radu s medijima stjecala je tijekom stažiranja u Europskom parlamentu (EP) u Bruxellesu, a zatim i kao lokalna asistentica u Uredu hrvatske zastupnice u EP Marijane Petir u Zagrebu (2017–2019) te u neprofitnom sektoru. Polaznica je Zimske škole europskih integracija (MVPEI, 2008) i desete generacije UN Akademije „Ujedinjeni narodi i suvremeni sigurnosni izazov“ u organizaciji Hrvatskog društva za Ujedinjene narode uz podršku Diplomatske akademije MVEP RH (ožujak–lipanj 2019).

Predmet znanstvenog interesa Hrvati su izvan RH o kojima je dosad objavila više znanstvenih i stručnih radova te izlagala na domaćim i međunarodnim konferencijama. Pod vodstvom mentorice sudjelovala je na terenskim nastavama u autohtonim zajednicama Hrvata, a 2017. boravila je na terenskom istraživanju u talijanskoj pokrajini Molise. Tajnica je Organizacijskog odbora treće i četvrte Međunarodne ljetne škole hrvatske kulture i hrvatskoga jezika (2012. i 2013.) u kojima je izvodila vježbe iz hrvatskog jezika prilagođene znanju polaznika.

Tijekom studija demonstratorica je na kolegiju Hrvatska etnologija (prof. dr. sc. Jadranka Grbić), aktivna je u radu studentskih udruga; predsjednica Društva studenata kroatologije "Cassius", članica Studentskoga zbora Hrvatskih studija (ZNV-a HS-a), urednica časopisa Cassius (br. 3). Dobitnica je priznanja voditelja Hrvatskih studija za izvannastavne aktivnosti (2011).

Jedna je od osnivačica projekta medijske pismenosti "Djeca medija" (2008) i Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu. Članica je HUOJ-a (2015–2019) i Matice hrvatske.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic