O djelatniku
doc. dr. sc. Danijel Jurković
Zvanje:docent
Lokacija: 103
Konzultacije:

Četvrtkom od 10 do 11 sati

Telefon kućni:7647
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA DEMOGRAFIJU I HRVATSKO ISELJENIŠTVO , ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

prijediplomski

Životopis

Danijel Jurković rođen je 22. studenoga 1990. godine u Dobrenici, Bihaću. U Velikoj Gorici pohađa Osnovnu školu Jurja Habdelića, a u istom gradu upisuje Gimnaziju Velika Gorica, opći smjer. Maturirao je lipnju 2009. godine, a iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij povijesti i komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U rujnu 2012. godine stječe diplomu sveučilišnoga prvostupnika povijesti i komunikologije te upisuje diplomski sveučilišni studij povijesti, znanstveni i nastavnički smjer, na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je s 15. srpnja 2015. s temom „Cazinska buna kao pokazatelj karaktera Federativne Narodne Republike Jugoslavije“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Ive Lučića s težinskim prosjekom ocjena na znanstvenom smjeru 4.776 i na nastavničkom smjeru 4.550. Drugi diplomski studij iz komunikologije upisuje 2013. godine, smjer odnosi s javnošću. Uspješno brani diplomski rad „Geopolitika Franklina Delana Roosevelta u Drugom svjetskom ratu“ pod mentorstvom doc. dr. sc. Jelene Jurišić, koji završava 30. rujna 2016. godine s težinskim prosjekom ocjena 4.561. Upisuje 2017. godine Poslijediplomski doktorski sveučilišni studij povijesti na Hrvatskim studijima. Doktorski rad pod nazivom "Odnosi Jugoslavije i Sovjetskoga Saveza od 1947. do 1953. u kontekstu Informbiroa prema vodećim jugoslavenskim tiskovinama" obranio je 5. prosinca 2023. Između ostaloga, 5. svibnja 2020. godine završava za Voditelja ureda u Institutu za menadžment, Učilište za poslovno upravljanje u Zagrebu. Od važnijih poslova radio je kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici (2016.-2017.), zatim kao suradnik u odnosima s javnošću u agenciji Manjgura d.o.o. (2016.-2017.) i više od pet godina različite dužnosti u svojstvu stručnoga suradnika u Pročelnikovom i Dekanovom uredu na Fakultetu hrvatskih studija (od 2018.), dok je od akademske godine 2021./22. kao predavač raspoređen na Odsjek za povijest. Dobitnik više različitih nagrada i priznanja od kojih treba izdvojiti da je kao dio tima osvojio međunarodnu prestižnu nagradu Polaris za političku komunikaciju u kategoriji Cjelokupnih kampanja. U znanstveno-nastavno zvanje docenta  u polju povijesti izabran je odlukom Matičnoga odbora za polje povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, znanosti o umjetnosti, etnologije i antropologije 23. svibnja 2024. Predaje na Odsjecima za povijest, komunikologiju te demografiju i hrvatsko iseljeništvo.

doc. dr. sc. Danijel Jurković u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
Powered by Ekorre Academic