O djelatniku
Danijel Jurković, dr. sc.
Zvanje:povjera predavanja
Lokacija: 103
Konzultacije:

Četvrtkom od 10 do 11 sati

Telefon kućni:7647
E-mail: E-mail
Odsjek: Fakultet hrvatskih studija , ODSJEK ZA POVIJEST

Nastava

prijediplomski

Životopis

Danijel Jurković rođen je 22. studenoga 1990. godine u Dobrenici, Bihaću. U Velikoj Gorici pohađa Osnovnu školu Jurja Habdelića, a u istom gradu upisuje Gimnaziju Velika Gorica, opći smjer. Maturirao je lipnju 2009. godine, a iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij povijesti i komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. U rujnu 2012. godine stječe diplomu sveučilišnoga prvostupnika povijesti i komunikologije te upisuje diplomski sveučilišni studij povijesti, znanstveni i nastavnički smjer, na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je s 15. srpnja 2015. s temom „Cazinska buna kao pokazatelj karaktera Federativne Narodne Republike Jugoslavije“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Ive Lučića s težinskim prosjekom ocjena na znanstvenom smjeru 4.776 i na nastavničkom smjeru 4.550. Drugi diplomski studij iz komunikologije upisuje 2013. godine, smjer odnosi s javnošću. Uspješno brani diplomski rad „Geopolitika Franklina Delana Roosevelta u Drugom svjetskom ratu“ pod mentorstvom doc. dr. sc. Jelene Jurišić, koji završava 30. rujna 2016. godine s težinskim prosjekom ocjena 4.561. Upisuje 2017. godine Poslijediplomski doktorski sveučilišni studij povijesti na Hrvatskim studijima. Temu doktorskoga rada pod mentorstvom doc. dr. sc. Wollfyja Krašića obranio je 20. srpnja 2020. Između ostaloga, 5. svibnja 2020. godine završava za Voditelja ureda u Institutu za menadžment, Učilište za poslovno upravljanje u Zagrebu. Od važnijih poslova radio je kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici (2016.-2017.), zatim kao suradnik u odnosima s javnošću u agenciji Manjgura d.o.o. (2016.-2017.) i više od tri godine različite dužnosti u svojstvu stručnoga suradnika u Pročelnikovom i Dekanovom uredu na Fakultetu hrvatskih studija (od 2018.). Dobitnik više različitih nagrada i priznanja od kojih treba izdvojiti da je kao dio tima osvojio međunarodnu prestižnu nagradu Polaris za političku komunikaciju u kategoriji Cjelokupnih kampanja. 

Danijel Jurković, mag. hist., mag. educ. hist. et mag. comm. u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2024. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS