Objavljeno: 31. 3. 2016. u 17:07
Adela Juhas

Drage studentice i studenti,

Društvo studenata kroatologije Cassius povodom Noći knjige objavljuje Margan Tadeon – Natječaj za najbolji studentski poetski i prozni rad pod pokroviteljstvom naklada Alfe, Algoritma, Ljevaka, Sandorfa, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskih studija. Prijaviti možete kratke priče, eseje, anegdote, crtice i sl. Natječaj je otvoren od 30. ožujka 2016. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Zagrebu, a pravila su sljedeća:

 

  • tema rada je slobodna
  • opseg rada: poezija – maksimalno 30 redaka, proza – 3–5 kartica teksta (font 12, Times New Roman, prored 1,5; obostrano poravnanje proznih tekstova)
  • svaki student može poslati maksimalno 3 pjesme i/ili 2 prozna teksta koji ne smiju biti prethodno objavljeni
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku
  • naziv dokumenta: IME i PREZIME autora, NASLOV RADA – poezija/proza (npr. Ana Anić, Jesenje kiše – proza)
  • radovi mogu biti i znanstvenoga i neznanstvenoga tipa

 

Radove je potrebno poslati najkasnije do 20. travnja 2016. na e-adresu dskcassius@gmail.com. Kao predmet elektroničke pošte navesti: MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA PROZNI RAD ili MARGAN TADEON – NATJEČAJ ZA POETSKI RAD. Pobjednike će odabrati žiri koji će najbolje radove iz poezije i proze nagraditi knjigama nakladnika pokrovitelja. Imena pobjednika i naslovi njihovih radova bit će objavljeni 22. travnja 2016. u knjižnici Hrvatskih studija, na službenoj stranici Društva http://www.hrstud.unizg.hr/cassius te na stranici Facebooka https://www.facebook.com/DskCassius/?fref=ts.

Srdačno,

Društvo studenata kroatologije "Cassius"

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS